Om os:

Nordic

Outdoor

Doctors

Vi er læger med bred friluftserfaring, specialkurser i vildmarksmedicin og mange års undervisningserfaring.


Hvert kursus sammensættes, så indholdet passer bedst muligt til din aktivitet.

Vores mission

Vores mission er, at lære folk førstehjælp, som kan bruges, når man står ude i skoven, på fjeldet, på vandet eller andre steder, hvor et standard førstehjælpskursus ikke rækker.


Hvor de fleste førstehjælpskurser arbejder ud fra præmissen om, at man hurtigt får hjælp, og at man altid har de fornødne remedier til rådighed, klæder vi vores kursister på til at arbejde med de forhåndenværende midler og i længere tid. Den slags kræver viden og færdigheder. Dermed ser vi os selv som et supplement, eller overbygning, til de standardiserede førstehjælpskurser og ikke som en erstatning.

 

Vi mener, at forberedelsen inden en tur er særlig vigtig. Derfor er risikovurdering og optimal forberedelse integrerede emner på alle vores kurser. 

Asger Sonne

I hverdagen er Asger vant til at modtage de mest tilskadekomne og syge patienter på hospitalet. Derudover er han læge på Forsvarets redningshelikopter.

Han har været læge ved et af de hårdeste ultraløb i Storbritannien, skibslæge i Søværnet og ledet det internationale lægehold til Uganda Marathon på grænsen til Congo.

Asger har undervist på medicinstudiet i flere år og har mange års erfaring som kajakinstruktør. Endvidere har han guidet vandreture på Indlandsisen i Grønland.


I fritiden er det særligt vandring, kajak og sejlads, der de foretrukne turaktiviteter.Asger Sonne

Troels Mygind-Klausen

Både i sit arbejde på hospitalet og som læge på Forsvarets redningshelikopter vurderer og stabiliserer Troels dagligt akut syge patienter. Som læge i Forsvaret har han arbejdet i isolerede miljøer langt ude i Nordatlanten og i missionsområder, hvor man skal kunne håndtere skudskader og svære kvæstelser. 

Endvidere har han taget det månedlange Wilderness Medicine Course ved Virginia Tech Carilion School of Medicine i USA´s Great Smoky Mountains.


Troels har bred erfaring med undervisning af medicinske emner, og har også undervist i både skiløb og sikkerhed på vinterfjeldet.


Han er særlig glad for vandring, løb, randonee og langrend

Vores samarbejdspartnere: