Vore kurser kan bookes af firmaer, skoler og institutioner.

Vi kommer ud til jer, eller finder i fællesskab en egnet lokation.

Undervisningsformen

Vi tror på, at hvis man har øvet sig gennem praktisk træning, genkalder man sig det lettere, den dag man skal bruge færdighederne. Ganske korte oplæg og grundige demonstrationer danner grundlag for, at deltagerne kan bruge det meste af tiden på at øve færdighederne med deres egne hænder.


Flere af kurserne indeholder elementer af scenarietræning. Det vil sige iscenesatte ulykker, hvor deltagerne skiftes til at agere tilskadekommen, imens andre skal yde førstehjælp.

Særligt for guider og undervisere

Guider og undervisere, der tager deltagere med på friluftsture i Danmark eller udlandet, forventes at kunne yde relevant førstehjælp, når nogen kommer til skade. Samtidig er det guidens/underviserens opgave at holde overblikket, få de øvrige deltagere i sikkerhed og at få iværksat evakuering af den tilskadekomne. 


Derfor har vi på dette kursus særligt fokus på planlægning forud for turen, førstehjælpsudstyr og ledelsen af et ulykkessted.


Derudover arbejder vi bl.a. med hedeslag, dehydrering, knoglebrud, forstuvninger, underafkøling (hypotermi), standsning af større blødninger og forbindinger.


Er man guide eller underviser i bestemte discipliner (fx klatring eller MTB), lærer man også at håndtere disciplinernes særlige skader (se de disciplinspecifikke kurser herunder).

Vandring / udeliv / shelterture / bushcraft

På vandreture og andre ”roligere” former for friluftsliv, er der rig mulighed for øjen- og fingerskader samt forbrændinger ved lejrlivet. Undervejs er der risiko for forstuvninger, knoglebrud, dehydrering og hedeslag. Alt sammen dækker vi i dette kursus.

Klatring

Ved klatring er der risiko for et væld af både mindre og større skader. På dette kursus klæder vi dig på til at kunne håndtere hovedskader, knoglebrud og store sår, men også de mindre ting som fingerskader og forstuvninger kommer vi omkring. Endeligt lærer du, hvordan du håndterer klatreren, som er faldet ned og nu ligger svært tilskadekommet.

Sejlads

Førstehjælp under sejlads er specielt, fordi det skal ydes imens båden krænger, vinden hyler og bølgerne slår ind over dækket. Vi tilbyder at holde dette kursus i de mest realistiske omgivelser: ombord på jeres båd (forudsat at vind, vejr og bådens størrelse tillader det. Ellers holdes kurset i land). Vi øver håndteringen af hovedskader, fingerskader, knoglebrud, og underafkøling efter mand-over-bord. I lærer også hvad der sker, når I har brug for hjælp og kalder may-day.

MTB

Når man styrter på MTB er der risiko for at komme slemt til skade. Cykelstyrt har en række karakteristiske skader, som du lærer at yde førstehjælp til på dette kursus. Det indbefatter bl.a. skader på hoved, nakke og ryg, tandskader, knoglebrud, alvorlige slag mod maven og store sår.

Jagt

På vores jagtspecifikke kursus lærer du at yde førstehjælp til  vådeskudsulykker. Kurset fokuserer på standsning af blødning og håndtering af den tilskadekomne indtil hjælpen kommer frem.